Precision Sport Aerobics

Den här skrev jag för företaget Polar en gång i tiden. Sports Aerobics kallades tävlingsaerobics en gång i tiden och mitt dåvarande företag hade ett utbildnignskoncept under benämningen Sports Aerobics System. Vi sålde utbildning för gruppträning till 14 olika länder på den tiden.

Pulsbaserad träning

Häftet handlar om pulsbaserad träning. Det fick en väldig fart för jag och den grupp forskare jag då arbetade med var först ut med medelintensiv träning och inte minst samband energiförbrukning / intensitetstabeller fick ett stort intresse.

Jag har alltid sagt nej till allehanda sponsorer för att hålla en god trovärdighet men Polar sa jag ja till att skriva för. Helt enkelt för att jag tyckte att deras pulsmätare var utomordentligt bra. De var unika på den tiden och det ville jag lyfta fram. Samtidigt var jag redan då inriktad mot träning som passion och motion men ändå med förbättring i sikte. En pulsmätare var ett bra redskap förträningsplanering tyckte jag. Det håller än idag även om marknaden har gått mer mot kaloriberäkningar istället för intensitetsmätningar.

Kommentera