Tänka sig upp i vikt – for real?

Uppenbarligen har en populär föredragshållare, under en riksidrottsförbundskurs på Bosön, sagt att det är möjligt att ”tänka sig upp i vikt”. Det handlade om så mycket som fyra kilo. Det låter ju fantastiskt för vi har ganska många med anorexia och ortorexia atletika som är undernärda och behöver gå upp i vikt. De är ju väldigt rädda för att äta så kan man tänka sig till viktuppgång skulle det underlätta betydligt. Bara nu inte informationen triggar dom till att bli rädda för att tänka men det har säkert denne kunnige person i psykologi utrett innan han framförde dessa påståenden.

Det låter helt absurt i mina öron att man med blotta tanken kan gå upp i vikt. Men vad vet jag som är så ung och oerfaren. Jag vill gärna ta till mig teorierna bakom detta fenomen och ser fram mot de vetenskapliga artiklar som beskriver den här metoden.

Kommentera