Sockerspöket i trädet

Vandrar tillsammans med min dotter på Norrlandsgatan efter en fikapaus. Där i trädet hänger ett spöke som blivit kvar efter Halloween. Trodde jag vill säga. I själva verket hängde spöket med en text som sa att vi svenskar äter spökligt mycket socker följt av lite mer skuld och skräckinformation. Med ens funderar man över om man gjort fel när man fikade? Kanske borde man ha varit ute och sprungit istället?

I dessa tider när psykisk ohälsa ökar bör man kanske fråga sig om socker är boven i dramat även här och inte enbart när det gäller fysisk ohälsa? Kan det möjligen vara så att sockerskräcken kan vara en anledning till att vi ser allt fler med ätstörningar och hälsoångest?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.