Fitnessfestivalen 2017

on

För något år sedan träffade jag en motionerande kille som sa ”det viktigaste med träningen är ju i alla fall kosten”. Kommentaren gjorde mig inte förvånad även om jag svarade honom vad jag tyckte att det viktigaste med träningen är just träningen. Idag på fitnessfestivalen blev det uppenbart vad industrin går up på nämligen kosttillskott. Mer än halva hallen på mässan var kosttillskott, piller och pulver.

De stora maskin distributörerna var på plats och några enstaka sålde kläder. En scen för muntlig företagsreklam och en annan med lite roliga tävlingar. Men allra mest folk var det trots allt kring kosttillskotten. ”Vi vill erbjuda dig framgång” med mera var kosttillskottens kundlöften som formulerats på olika sätt.  Som vanligt var det aktiviteterna som lockade mig mest. Lite gammalmodigt kanske att gilla själva träningen. 

Nytänk fanns det en del. Gå på lina i ny tappning och flyga i virtual reality var några av inslagen. Kul och gedigen tysk produkt som hade sålt sig själv utan försäljarens löfte om att det var sjukgymnastik det handlade om.

Det var flera inslag av aktiviteter vilket räddade mässan i mina ögon. För motion borde väl ändå handla om lusten i att träna och inte knapra piller och sleva i sig pulver.

 

Kommentera