Qigong österut

on

 

 

 

 

Qigong är konsten att styra energi eller qikraft enligt gammal kinesisk tradition. Det finns flera olika inriktningar på Qigong som ofta följer filosofiska inriktningar såsom exempelvis taoistisk eller konfucianistisk inriktning. Det finns även en variant som är mer kampsportspräglad och jag minns hur vi alltid inledde varje träning med olika qigongövningar.

Sedan har vi även lite vanlig ”motionsinriktad” qigong. Enkla övningar som man kan göra morgon eller kväll för att samla sina tankar. Under åren som gått har jag ibland haft förmånen att ha talaruppdrag eller andra resor där qigong eller tai chi varit naturliga inslag. På bilden till vänster tränade jag 75 damer på en resa till Beijing. Det blev lite filosofilektioner i tillägg. Till höger är det 700 deltagare på tidningen M:s lyckokryssning som qigongar med mig. Jätte härlig stämning och ett fint minne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.