Kalsongpojkar ökar i kvinnopressen

Från grekiska gudar till lättklädda kalsongpojkar

Ett par futtiga procent män var fotograferade lättklädda under föregående sekel. Det ansågs nämligen vara fåfänga och inte särskilt manligt. Under nittiotalet hade siffran på manliga kalsongpojkar i kvinnotidningar gått upp till drygt 30 procent och innebar big business. Nu hade även män börjat jakten på vältrimmat hår, fast rumpa och platt mage.

Männen hamnar i ortorexifällan

Med den nya ”fåfängan” introducerades allt från tvångsmässigt gymmande till steroider och allt fler män eftersträvar idag en fysisk perfektion som spränger gränser. Inte minst gränserna för ett balanserat ätande, tränande och socialt umgänge. Det är dags att ta männens intåg i Ortorexia atletika och ätstörningar på allvar. Skammen är ofta mer påtaglig hos män och de som söker hjälp gör det ofta väldigt sent.

Kalsongpojkar ökar i kvinnopressen

Medan lättklädda kvinnor i veckotidningar har en relativt stabil förekomst ökar bilder på män vilket kan ses i grafen över män och kvinnor i de typiska kvinnotidningarna Glamour och Cosmopolitan.

Ett annat tecken är alla nya kroppstidningar för män. Än så finns det lite bilar, klockor och äventyr med i tidningarna men det blir allt fler kroppsbilder.

Behandling för tvångsmässig träning och övernyttigt ätande hittar du på www.ortorexi.nu 

Kommentera