Halvt om halvt lycklig

Halvt om halvt verkar vara det idealiska måttet på lycka för vem vill vara hellycklig hela tiden? Om man aldrig är olycklig lär man inte kunna uppskatta lyckokänslan när små ting får betydelse. Ingen vill väl för den skull vara helolycklig hela tiden så någon måtta får det vara i ambitionen att söka efter balans i livet.

Lagom är kanon

Halvt om halvt lycklig duger bra för min del. Att jaga fullständig lycka tror jag gör en människa mer olycklig. Halvt om halvt rik låter utmärkt för då slipper jag stängsel runt mitt hus och kameror i hallen. Halvt om halvt känd är perfekt för då får man lagom med fördelar och lagom med förväntningar.

Yin Yang

En fullkomlig balans mellan aktivitet och passivitet känns så välbekant i mitt liv att jag tagit det för självklart. Ett holistiskt synsätt kom med på köpet den dag jag beslöt mig för att satsa på kinesisk wushu. Lite Tai Chi ibland med långsamma följsamma rörelser och lite hoppande armhävningar på knogarna i gruset som kontrast. Knäcka brädor och tegel aj aj men även andning och medvetandeövningar i harmoni. Lite högt, lite lågt, lite stort, lite litet, lite hårt och lite mjukt. Tänk vilken tur att det finns ytterligheter så att man kan välja halvt om halvt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.