När 1 + 1 inte blir 2

on

Under år av studier i fysiologi fick man klart för sig att ett plus ett sällan blir två i den världen. Nyligen kom ett typexempel på hur till synes ologiskt det kan verka ibland. Eller hur låter det när man säger att personer som tar mediciner för allergier, sömn, ångest eller annat som deklarerar depression som biverkning, löper stundom exponentiellt högre risk att drabbas av depression?

De som tar antidepressiva mediciner bör kontrollera sina andra mediciners biverkningar

Man har även funnit att de som tar antidepressiva mediciner ökar sin depression desto fler mediciner med biverkning depression. Så långt låter det rimligt men vad när man sett att risken för förvärrande av depressionen ökar med 14% om man tar en medicin, 27,5% för två mediciner och 28% för tre.

Läs mer:

 

Kommentera