Se framåt i vitt eller bakåt i svart

on

Att blicka framåt kan vara ett tecken på förhoppningar och drömmar vilket oftast ger positiva känslor. Jag tror att vi alla förstår att vi aldrig med säkerhet kan veta vilka av våra drömmar som kommer att infalla men varför inte drömma ändå? Man mår ju bra av det.

Att blicka bakåt är förhållandevis vanligt hos deprimerade personer. Tyvärr ser historiken ofta ganska mörk ut och av någon anledning färgar den även framtiden svart. Men även här bör man komma ihåg att man inte med säkerhet kan säga vad framtiden kommer att innebära. Det är en ny dag.

Hur jobbig än gårdagen uplevdes så kan morgondagen bli ljus.

Faktum är att det handlar om sannolikhet och om morgondagens händelser inte hänger samman med gårdagens ska den betraktas som en helt ny händelse. Vi väljer till synes och sist våra alldeles egna perspektiv men förhoppning gör oss gladare än misströstan. Vem bryr sig om att det bara är ett siande som vi inte vet om det kommer att hända.

Sagt av optimisten när han öppnade fönstret – ”Good morning God”

Sagt av pessimisten ”Good God, morning”. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.