SCÄ i blåsväder

Stockholm Centrum för Ätstörningar var ett ämne för SVT Rapport igår. Man menade att SCÄ använt 9 miljoner kronor till forskning, pengar (läs våra skattepengar) som var avsedda för behandling av patienter. Om detta stämmer är det skamligt och under all kritik. Köerna för att få hjälp är långa och patienter som inte ”lyder” avslutas många gånger, säkerligen beroende på platsbrist.

Mer tillsyn behövs

Det är dags att undersöka organisationer som får statliga medel för att bedriva verksamhet inom Ätstörningar, ett stigande problem i vårt samhälle. KÄTS, Frisk & Fri, SCÄ med flera landstingsbaserade ätstörningskliniker och inte minst Mando som vann den senaste upphandlingen (vem bekostade detta företags metodutveckling) vilket resulterade i att Capio fick lägga ner sin verksamhet bör läggas under luppen.

En kommentar Lägg till din

Kommentera