En kreativ dag i Linköping

on

Idag var det upp tidigt i ottan för att sätta sig på tåget till Linköping. Jag läser just nu en kurs för medicinare där men idag handlade det om Ortorexia atletika för hela slanten. Det är alltid lika engagerande att få prata status, utveckling och framtid med kunniga personer vilket var just den typ av person som jag spenderade dagen med idag.

På vägen hem köpte jag en sallad och fick då se omslaget på en skvallertidning. Inte särskilt uppmuntrande bilder på ätstörda kända personer. Ibland undrar jag om influensers och kändisar verkligen vet hur de påverkar andra personer? När man är offentlig person följer ett visst ansvar med vare sig man vill eller inte. När det gäller kändisvärlden är det däremot ofta så att arbetsförhållanden är så betungande att många dukar under. Arbetstempot är högt, privatlivet offentligt och många blir granskade ända in under underhuden. Inte ett så glamoröst liv som många tror och det är nära till hands att lugna ner sig med alkohol efterjobbet och uppåtpiller på morgonen för att orka.

Sorgligt att se så många som blivit sjuka. När man läser om de ser man flera som ramlat dit i ortorektisk anda, med andra ord i syfte att främja sin hälsa med ”nyttig mat och mycket träning” som sedan eskalerat och resulterat i ohälsa. När det gått så långt som bilderna visar blir det dessvärre en lång behandling.

Mitt bästa råd är – om mat och träning blir ett tvång – var inte rädd för att be om hjälp. Ju tidigare desto bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.