Stackars barn

on

Ännu en makalös regel har införts på en skola. Man har förbjudit sylt till pannkakorna. Vilken vettig människa i världen vill äta pannkakor utan något till? Jag antar att även grädde eller glass är förbjudet. Hur lång tid ska det ta innan man förstår att det här lägger grund för ätstörningar?

Det är inte första gången jag hör om syltförbud. En stolt mamma berättade en gång för några föräldrar hur hon minsann sagt stopp för allt socker i hemmet. De andra höll med om hur bra beslut hon tagit. En annan pappa lät förtälja att hans 8 åriga dotter numera promenerade till skolan. Från Södermalm till Vasastan. En tredje berättelse var föräldern som lät sin ”rultiga” dotter dricka 2 glas citronvatten innan varje frukost.

Sedan när anser man det vara en god barnuppfostran att låta vuxennojor överföras på barn som inte ens kommit på tanken att banta?

En kommentar Lägg till din

  1. Madelene Håll skriver:

    Dags att utbilda föräldrar i psykologi och näringslära. Och säga till dom på skarpen att inte uppvigla sina barn att bli rädda för vad dom äter.
    Människan behöver tankens frihet. Stängslar man in den, blir livet krångligt att leva.
    Balans och harmoni. Sanning och konsekvens. INTE vanföreställningar och rädsla.

Kommentera