Fitness marknaden

on

Med jämna mellanrum gör man undersökningar för att kartlägga vilka som gymmar och vilka aktiviteter som är populärast. Jag har tidigare i januari skrivit om topp tio trenderna om någon missade det. Coronan har nog haft en stor påverkan på #4 utomhusträning och #1 träning efter program på sociala medier för övrigt.

Undersökningen är amerikansk och genomförd av Walter Thomson. De som svarat är en blandad kompott människor. 20% är personliga tränare, 9% är professorer, 8% arbetar inom hälsosektorn, 5% är studenter och 6% är nyckelpersoner på gym. Övriga utgörs av studenter, ägare, programansvariga osv. Det är värt att notera att det finns många som kan anses utgöra en hejarklack för egen verksamhet så man får ta det med en nypa salt.

De flesta som tränar på gym är medelinkomsttagare mellan 22 och 34 år gamla och när det gäller gymmen så är merparten privatägda. Utbildningsbakgrunden varierar och få har någon medicinsk utbildning undantaget 13% kliniskt arbetande idrottsfysiologer. Drygt 25% är idrottsfysiologer och lika många är PT:n. 33% har ingen utbildning, märk väl som är godkänd av ACSM.

Ibland är det även intressant att se vad som minskat i popularitet och den här gången är det cirkelträning. Kanske Corona igen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.