Mer ortorexi under corona

on

Många tyckte att det lät väldigt bra när man fick veta att man kunde få arbeta hemifrån. Inte minst för att man då skulle få mycket mer tid till träning och full kontroll över sitt ätande. Tyvärr har många numera insett att det var destruktivt eftersom träningen eskalerar och maten minskar i rask takt när man kan tänka på det utan tidsbegränsning.

På Ylab har vi märkt att antal drabbade stigit och framför allt att många mår mycket sämre när de kommer till oss för utredning. Det är tragiskt med tanke på att det räcker med alla rädslor som uppkommit för corona. Att lägga ortorexia atletika ångest, depression, tvångstankar, humörsvängningar, tröstlöshet, känsla av misslyckande ovanpå allt verkar så omänskligt.

Ortorexiutredning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.