Toppen – det regnar

on

Det kanske låter som en udda rubrik men livet blir som man tolkar det. Vi kan leva i samma miljö med snarlika förutsättningar men detta till trots så kan vi tolka livet vi har olika. Regn är för många något negativt men hur illa kan det vara när det regnar bort den snö som ger oss en vink om att vintern är på väg bort? Våren kommer ju snart, var så säker.

Så synd det är om oss alla som får lida oss igenom en pandemi, ingen tvekan om det men kanske kan livet kännas lite lättare om man försöker tolka det i lite positivare anda? Efter kylan som var har det nu blivit plusgrader igen och snart kommer vi att kunna sitta på utefiken igen utan att riskera att bli smittade. Det är väl något som är värt att se fram emot eller hur?

Kanske kan vi även känna oss lite stolta över att vi håller oss i skinnet och ser till att vi inte smittar andra. Att hjälpa andra och att hålla ihop stärker vår självbild och får oss att må bättre. Jag tror att det är dags att lämna gnäll och skäll Sverige till förmån för lite framtidstro. Dröm om att det regnar när du är i New York eller på Maldiverna så känns regnet så mycket bättre. Snart reser vi igen.

Några tips för att må bättre:

Sluta se på nyheterna, lyssna inte på Tegnell, lita inte på politikerna, ring/chatta/zooma med dina vänner oftare, låt dig inspireras i köket, gå promenader (titta upp i himlen och på de du möter och inte ner i marken), sluta räkna kalorier, lyssna inte på ortorektiska råd, ta tiden du nu har till att läsa, ta ett bad, studera eller göra något annat som du tidigare inte haft tid till. En hobby kanske?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.