Midsommar mat, dryck och pandemin

on

Vädret är typiskt för svensk midsommar och likaså maten som står på bordet. Tyvärr dricks det även lite för mycket alkohol vilket ökar våld och annat elände. Men nu tänker vi inte på det utan på andra roliga ting såsom coronan som sjunker (och regeringen likaså) och man börjar se ljus i tunneln (inte samma ljus som de stackars åldringarna på äldreboenden dock).

Jag tror det är dags att blicka framåt och kavla upp ärmarna (först och främst för vaccinering) för att ta tag i våra arbeten och sociala aktiviteter. Nu om någonsin har vi lärt oss hur viktigt det är med mat i goda vänners lag. Härligt att vi kan umgås igen.

Mina tankar går till alla de småföretagare som inte överlevde coronan och även till de företagare som nu kanske inte klarar att återbetala den uppskjutna skatten. Att skjuta upp är ju ingen hjälp utan endast en åtgärd för att klara likviditeten (och för att få statistiken på konkurser att se bra ut just nu). Hoppas att ni ändå kan njuta en dag som den här.

Självklart är man som fd idrottare glad för att idrotten nu fått ett massivt ekonomiskt stöd men vad med alla småföretagare? Jag klagar inte för vi har klarat oss bra trots allt men småföretag i tjänstesektorn lider.

Nog om detta och jag önskar alla mina vänner en riktigt fin midsommar! Till er som våndas över maten på faten, en enda dag gör ingen skillnad på vikten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.