En tragisk ortorexidag

on

Fler och fler med ortorexia atletika hör av sig till Ylab för hjälp. Att man söker hjälp är bra men trenden är trots det negativ eftersom alltfler söker kontakt för sent. Idag var det någon som försökt ta livet av sig som detta till trots inte fick plats inom vården eftersom det inte var ett aggressivt försök. En annan person kräks av ångest och en tredje har drivit sig till total utmattning med 3-4 års rehabilitering framför sig.

Att det är så här allvarligt brukar vara en anledning till att andra drabbade säger till sig själva att ”de inte är lika sjuka” eller att de ”är för friska” för att komma till oss. Det är sjukdomen som talar och det enda det leder till är att man kommer väldigt sent, ibland för sent. Det går att bli frisk utan tankar och destruktiva beteenden så ta hjälp och gör det i tid. Minns den tid då du kunde äta allt, träna bekymmerslöst och umgås med vänner utan planering och förbehåll.

Det går att vända skutan och få tillbaka ett liv som är värt att leva.

Ortorexibehandling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.