Vägval

on

Idag var min man iväg och peppade sin judo-adept som är på väg till OS i Tokyo imorgon. Det blir ett märkligt OS utan publik men det är så många som väntat ihärdigt på att äntligen få tävla. Andra som var tilltänkta föregående år kanske inte fick möjligheten ett år senare vilket är tråkigt. Det finns även de som kvalificerade sig först i år och de är säkert glada för att de fick en extra chans. Kvalificeringarna har varit ganska annorlunda på grund av coronan men nu bär det i alla fall iväg för många atleter.

Lite senare tog jag och min man en promenad i det vackra vädret och landade på pråmen vid Norr Mälarstrand. Jag har kommit på att jordgubbar smakar extra gott när man sitter på en pråm som gungar. Vindsurfare, fritidsbåtar, waxholmsbåt och kanotister, alla var där och njöt i solskenet. Några glada pråmgäster dök i vattnet, en kanotist som spänt fast högtalare på kanoten och sjöng i högan sky vilket förgyllde min dag. Varför inte sjunga en dag som denna?

Kronobergsparken

På vägen hem gick vi genom Kronobergsparken och jag förundrades över hur vacker och romantisk den lilla parken är. Riktigt gamla fina träd med lövkronor som förgrenar sig så att det känns som att man går i en naturens slottspaviljong. En av vägarna delade sig och jag kom att tänka på alla vägval som man gör i livet. Ibland blir det rätt och andra gånger fel men det viktigaste är väl trots allt att man gör ett val? Många vänder och vrider på alla argument i så lång tid att de fastnar i beslutsångest.

Kasta ett mynt när oddsen för båda valen är lika, så går våndan över och du mår bättre.

Till min arbetsplats kommer många som gjort sitt hälsovägval medan andra inte kan bestämma sig för vilken väg man ska ta. Det gäller framför allt personer med stress eller ortorexi och jag tror att det bästa råd jag kan ge är ”har du viljan har vi vägen”. Det är ju vårt jobb att få människor att må och prestera bättre så ta det första steget så ordnar sig resten.

Hjälp med balans i livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.