Självbild

on

Ibland funderar jag över varför det är så viktigt vad andra tycker om en själv? Det verkar ju självklart att man vill att alla ska säga positiva saker om en och tycka att man är en bra person men samtidigt förbehåller man sig rätten att inte tycka varenda en. Man vill gärna välja mellan personer man vill umgås med och skippa de man tycker mindre om. Är inte det lite märkligt?

Vi får nog leva med att vissa tycker om oss och andra inte, men kanske är det viktigaste trots allt att man lever på ett sätt som man tycker är rätt och riktigt och vårdar de egenskaper som man själv uppskattar.

Konsten att veta vem man är och vad man står för gör människan trygg, medan anpassning till alla andras önskemål om ”hur man borde vara” mest skapar osäkerhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.