Alla dessa proteiner

on

Proteinbar, propud, kvarg, proteinkorv, proteinglass…… det är helt hysteriskt hur många som tror att proteiner är grunden till träningsframgång. Proteinpulver i bulk – var det ingen som frågade sig om verkligen alla idrotter behöver extra proteiner? Styrketränande i all ära (läs elitidrottare) där håller jag med. Prestation på toppnivå av brottare, tyngdlyftare och några till behöver extra proteiner – möjligen 2g/kg/dygn. Men inte att förglömma – de är ofta stora och tunga och är man 1.65 lång och tränar på gym klarar man sig gott och väl med vanlig mat.

0,66g/kg/dygn är det sanna medelvärdet, 0,8g/kg/dygn det man rekommenderar och det dubble för styrkeidrotter på hög nivå. Det kan aldrig vara rimligt att samma mängd skulle gälla för lite och stor, lång och kort, tjej eller kille…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.