Sociala medier och träningshets kan vara förödande

Ortorektiker tvekar

I början av en behandling för ortorexi och träningsberoende rekommenderar Ylab att man gör ett uppehåll på gymmet och släcker ner sociala medier temporärt. Många har svårt för det men de som lyckas brukar vara de som senare blir helt friska. Faktum är att de som fortsätter att träna på gym och att följa olika personer på sociala medier, rent statistiskt har sämre resultat på behandlingen. Det tar i genomsnitt ett år längre för att bli frisk och en del slutar även i förtid och normaliserar sin träning och sitt on line beteende genom att säga att ”det är så det är”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.