Den sociala förlusten vid matnoja

on

Inte äta det ena och inte det andra. Akta dig för det tredje och sky det fjärde. Varför ska jag i hela fridens namn gå omkring och bara vara orolig för att bli sjuk och dö i förtid? Om jag oroar mig för allt hemskt som kan hända är det inte förväntansångest så säg? Om jag har en rad förbjudna livsmedel, känner jag inte skuld om jag då någon gång råkar äta det? Eller känner jag skam och gömmer godispåsen från andras ögon?

Dumma regler bör man inte följa

Är regler till för att följas? Alltid? Ståndaktigt avståndstagande från socker, transfetter, vetemjöl, gluten, laktos………..Ska jag ta med mig en egen matlåda till middagen jag är bjuden på? Ska jag opponera mig när vännerna vill gå på Ginos? Ska jag tacka nej till 100W IPA som bjuds? Ska jag skåla i vatten när jag gifter mig? Ska jag äta kvarg och vispa äggvita på julafton?

Rigida regler leder till social isolering för jag kommer att undvika fler och fler livsmedel när #ortorexi käftarna väl huggit tag i mig. 

Kommentera