Fobifyllda fikamarodörer borde förbjudas

Jag fikar för att jag kan, vill och är definitiv värd det

Fika är ett synnerligen svenskt ord med lång tradition. Under fikarasten umgås man och får det där trevliga avbrottet från arbetsuppgifterna vilket visat sig vara en mycket väsentlig del för arbetsmiljö och hälsa. Men så kommer hälsomarodörerna, ni vet de där personerna som saboterar stämningen genom att börja tala om vad man inte borde äta (typ bullen) eller än värre kompensationssymtom såsom ”jag ska ju träna ikväll så en bulle är okey”. En ogenomtänkt och underförstådd vink om att man bör räkna kalorier in respektive ut (som gjort för att få #ortorexi).

Men den värsta sorten är den som sitter med en slät kopp kaffe (eller Celsius) och stirrar nedlåtande på alla andra förtappade själar som ”fallit för frestelsen och inte är ståndaktiga”.  Högmod går före fall.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.