Dags för föredrag om Motivation, Mat och Motion

I dag är det dags för föredrag på Ylab. Klockan 17.30 – 18.30 närmare bestämt och du som vill vara med kan anmäla dig via hemsidan. Motivationspsykologi var ett av mina favoritämnen under psykologi utbildningen bland annat för att det finns så många olika teoretiska grundvalar och appliceringsområden.

Motivation för elit och motionärer

Jag har använt olika motivationstekniker för egen del under min tid som tränane och tävlande på elitnivå. Därefter blev det till att, i egenskap av tränare, motivera andra idrottare (inte minst nu nästa vecka när det är dags för VM) och därefter glada motionärer under femton års tid. Så jag har haft stor glädje av kunskapen inom träning.

Konsten att resa sig

Jag har dessutom en okuvlig vilja och motivation för att hjälpa människor att reparera sig själva när själen krackelerat. Vi har alla en inre drivkraft att resa oss, komma tillbaka och tro på oss själva bara vi får lite puff i rätt riktning. Numera handlar mitt arbetsfält ofta om #ortorexi och träningsberoende.

Piska och morot

Det märkliga med motivation är att man kan få en person att göra något både med piska och morot. Så den som är rädd för att bli tjock kan i likhet med den som önskar bli lite smalare lyckas med en diet. Den senare kommer däremot vara betydligt gladare och mer välmående än den som agerar på ångest.

Kommentera