Rusning till Bod Pod

on

Nu är det full fart på Ylabs hemsida och bokningar fettmätning. Som vanligt är det många som vill veta hur det gått under jul och nyår efter alla julmat. Men det är även en hel del tränande som nu har start på säsongen efter en återhämtningsperiod.

Vila är inte att var slö utan snarare klok

Återhämtning med mat och vila är något som vi alla behöver. Man behöver reboota systemet efter en lång säsong. Återhämtning minskar risken för överträning och ökar även effekt av träning. Tyvärr är det många som missat den delen i träningsläran. Efter belastning kommer vila, för att uttrycka det enkelt.

Dopingidioti

Men det är klart, petar man i sig dopingpreparat kan man ju korta ner vilan. Det är en vanlig anledning till att en del börjar med anabola steroider. En annan är att man blivit så testosteronfattig av all fettsvält att man inte längre kan få muskeltillväxt. En tredje anledning till frånvaro av återhämtning är att man tränar för att få bort sin svältrelaterade ångest.

Var kommer hälsoaspekten in det här resonemanget? Galet värre. Framför allt med uppfattningen att ju lägre fettvikt desto bättre. Med andra ord, vinnaren är den som dör av svält…. 

Tur att vi på Ylab har referensvärden för både hälsa och elit så att man kan förena fakta och förnuft.

Boka Bod Pod

Kommentera