Ännu en hälsoguru stäms

on

Sanna Ehdin som numera kallar sig Oceania Anandala, har blivit anmäld till Livsmedelsverket, Läkemedelsverket och Konsumentverket för vilseledande och otillåtna påståenden om hälsoeffekter. Detta i samband med att hennes bolag skulle börsintroduceras.

Socker som heroin – knappast jämförbart

Ehdin blev känd genom boken ”den självläkande människan” och då hon liknade socker med heroin bland annat. I och med det uttalandet fick hon flera forskare emot sig. Nu är det läkare som reagerar över vad man anser vara osanningar och få håller med henne när hon kallar sig ”Sveriges främsta hälsopersonlighet” och bolaget för en ”hälsorevolution”.

Hög uppfattning om sig själv

Märkligt att så många anser att de står för en hälsorevolution. Människans biologi har inte förändrats märkbart på hundratusentals år så man drar nog lite väl höga växlar i sin egen upplevda förträfflighet.

Kommentera