Hinderbanan på KA1

on
Marianne från Zurich

Råkade hitta en låda med foton från Kustjägarskolan på KA1 i en gömma på mitt kontor. Foton på en dator tittar man inte så ofta på men gamla pappersbilder är något annat. Retro javisst men vilka minnen det väcker. Något av mina roligaste minnen från alla läger jag haft under åren.

HINDERBANAN EN FAVORIT

Bilderna var från ett träningsläger för mina gruppinstruktörer från lite olika länder. På den tiden räknade inte aerobics instruktörer alltid med att träning kunde vara så pass krävande som den var. Även om det ibland blev lite tai chi och wushuträning med solfjäder. Hela ryska landslaget var med samt fyra politrucker som vi fick hålla reda på, vi var ju på ett militärt regemente. Det fanns en del andra som bevakade utöver oss naturligtvis.

Fem, SEX pass om dagen
Uppförsbacke

Upp i ottan för löpning, stretch och tai chi. Frukost följt av teori och vattenfys. Lunch och kort vila innan eftermiddagspasset som ofta var klassisk eller sjömilitär hinderbana. Efter middag var det självklart även ett hi impact, funk, a-box eller liknande pass som var inne på den tiden. Ingen höll på med hinderbana, vattenfys, a-box, kamp och lera på den tiden – utom vi förstås.

Så många olika typer av träning
May och Zoltan med flera

Det var mycket träning (även natträning) som var tuff men kanske var det ändå de mentala utmaningarna som var mest krävande. Tolv man på varje logement, visitering, två minuter vardera i duschen, mat på bestämda tider, vakter vid grinden och godnatt klockan 22.

Vi hann även med dykning och klättring vid fortet. Men kanske det som var bäst av allt var nog maten. Vi åt mycket och allt tack och lov. Inga nojor här inte.

Ett minne blott

Varje gång jag passerar Oscar – Fredriksborg och ser segelbåtar istället för stridsbåtar, lägenheter istället för logement blir jag smått nostalgisk. Det var många dagar man spenderade där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.