Heta Trender inom träning

on

Nu har ACSM rankat de hetaste träningstrenderna igen vilket Svenska Dagbladet skrivit om idag. I topp ligger inte förvånande träning med olika wearbles det vill säga tenkikprylar. Andra populära trender är gruppträning, HIIT, seniorträning och träning med kroppen som redskap. Numera är kunden mer benägen att anlita personer med erkänd utbildning inom träning (SIS har tagit fram svenska nationella riktlinjer med bland annat minikrav för personlig träning). Från plats 7 hittar vi yoga, PT, funktionell träning och behandling enligt trendlistan.

Wellness coaching

Health/Wellness Coaching (tidigare Wellness coaching) klättrar uppåt i listan och står för individanpassade program i syfte att förändra levnadsvanor. Coacherna arbetar med en kund i taget och hjälper till att sätta mål samt står för vägledning och inspiration.

”Hälsa och Wellness i ett helhets- och vetenskapligt perspektiv”

Citatet är Ylabs värdegrund sedan 1994. Ylab släppte boken Wellness år 2001 och har sedan dess arbetat med Wellness Coaching. Skillnaden med Ylabs koncept är att det finns en standardiserad mät- och programdesignmetod kallad Wellcare i grunden.

Läs hela listan: 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.