Min första maj i wushuanda

on

Upp i ottan som vanligt. En löptur på Kungsholmen och lite utegym. Som vanligt gör jag mina wushuövningar vid vattnet och idag såg en gubbe stå och svänga på benet på utegymmet. Jag såg direkt att det var en kinesisk pensionär för jag har sett så många under åren. De har en alldeles egen bensvängsteknik nämligen. Jag tänkte instinktivt att ”snart kommer han väl och rättar min teknik”, en annan typisk kinesisk egenskap men så blev det inte.

Gjorde mina avslutande övningar där han och flera andra tränade för att sedan lomma hemåt. Då berättar Anatoli att gubben hade börjat rätta en av de andra grabbarna som tränade där. Tänk vilka erfarenheter man får med åren. Jag minns fortfarande hur jag en gång i kinesisk TV (direktsändning) blev korrigerad av en prominent mästare. Ja, ja så är det när gammal är vis och ung får foga sig.

Kommentera