Konsten att slippa ta ansvar

on

Att kunna ta ansvar för sina handlingar är en del av att bli vuxen. Man kan sträva efter att göra goda handlingar men livet brukar alltid erbjuda tillfällen då man känner att det blev fel. Anledningen är ofta att konsekvensen inte blev vad man tänkt sig. Sensemoralen är att ”det kan bli fel men när det blir det, be om ursäkt”. Det behöver inte vara svårare än så.

Friskt men kanske omoraliskt

Även om det är omoraliskt att skylla ifrån sig och lägga skulden av sina tillkortakommanden på andra, är det beteendet faktiskt ett tecken på att man är frisk. Friska personer skyller ofta ifrån sig och det gör ju att man får mindre skuld själv. Den som är deprimerad tenderar däremot att ta på sig all skuld själv vilket inte är särskilt hälsosamt.

Våga är halva vinsten

Sist men inte minst lite av min egen livsfilosofi; bättre att göra fel än att inte göra något alls. Om man undviker situationer utav rädsla för att göra fel blir livet ganska andefattigt. Det är trots allt ofta våra klavertramp som vi minns och kan skratta åt under lång tid framöver. Något att skratta åt tillsammans med vänner.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.