Generaliserbarhet

Jag svarade på en kommentar här på sidan, en intressant uppfattning hur någon uppfattar de som tränar på gymmen (undantaget kroppsbyggarna). Därför blir min post lite kortare idag men läs gärna kommentaren. En inställning som jag inte svarade på var om man om man vill bli kroppsbyggare bör följa en kroppsbyggare.

Jag kommer inte från kroppsbyggning så frågan får vara obesvarad men jag kan ta den ur ett idrottsligt perspektiv istället. Om jag vill bli bra i min idrott går jag inte till en annan person i samma idrott oavsett om personen vunnit VM eller någon annan meriterande tävling. Varför inte? Aktiva är aktiva och är bra på just det, att vara aktivt tävlande. För att bli bra inom sin sport krävs duktiga tränare med alla den tvärvetenskapliga kunskap som krävs (träningslära, fysiologi, biomekanik, psykologi, nutrition, pedagogik med mera). Jag går med andra ord till den som har kompetens att utveckla en annan människa till topprestation.

De som är duktiga aktiva var mina kamrater i landslaget. Råd och tips, jag lyssnade men det var trots allt tränarens ord som vägde tyngst. Mina tränare var de som hjälpte mig vinna VM. Utan dem, inga vinster.

Men som sagt, det är bara min uppfattning och ingen allmänt gällande maxim och lag som alla måste följa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.