Mosley och exotiska salter

on

Jag reflekterade över både det ena och det andra när jag såg det senaste avsnittet med dr Mosley. Intressanta frågeställningar och man får självklart ha förståelse för att det inte går att genomföra undersökningarna på ett vetenskapligt hållbart sätt. Däremot tycker jag att man kan kräva lite bättre förklaringar och inte minst undantag från de slutsatser som man drar lite väl enkelt.

Ett par bra saker dock, när man jämförde vanligt salt med det populära havssaltet och det exotiskt klingande Himalayasaltet. Man förtydligade att salt är något man tillsätter för smakens skull och att man för att uppnå samma saltsmak måste man äta mängder av både havs- och Himalayasaltet. Man kanske borde ha nämna att de med Ortorexia atletika ofta skippar det där med smaken utan tänker mer på nyttighetsfaktorn. Men något sådant fanns inte så varför betala mer bara för att något låter naturligt och meditativt? Flugsvamp är naturligt och medvetslöshet är meditativt men knappast bra för hälsan. Vi behöver lite sunt förnuft emellanåt.

Så var det det där med den nya dieten som han undersökte. Oj, oj, oj men det får bli imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.