Modiga människor är värda respekt

on

Som ni vet satt jag med i TV hos Malou och träffade då en mycket modig kille. Att vara elitidrottare och gå ut publikt för att berätta om det man uppfattar som sjukt och svagt kräver mod. Anthony är en mycket talangfull professionell boxare i en värld som många tycker är macho (mer än vad det brukar vara). Man är stark och tuff och vinner man alla sina matcher står man högt i kurs. Så att berätta hur man hetsäter, kräks och i tron att man är psykiskt sjuk kräver ett mod som kan sammanfattas i ett enda ord – respekt.

En följd av programmet var det mejl och den kommentar som ni kan se Ann ha skrivit. Elisimmerska i 10 år för att sedan hamna i ätstörningsträsket. Nu 53 år senare är hon fortfarande sjuk – det går inte över av sig själv. Men, hon har ju inte låtit bli att försöka – hon gick på behandling men det hjälpte inte. Hon kände igen sig i programmet och jag hoppas innerligt att hon hörde orden ”vanlig ätstörningsbehandling fungerar inte på elitidrottare”. Det går att bli helt frisk dessutom men det kräver mod och uthållighet.

Mod och uthållighet är två egenskaper som passar in både på en boxare och en simmerska. Nu siktar vi framåt med nya mål och medel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.