jag vill inte vara perfekt

I ortorexins värld måste man vara perfekt. Det handlar om att ha full kontroll över mattider, innehåll, mängder, träningstyp, träningsdos, träningstider, träningsfrekvens i tillägg till att vara duktig på jobbet, snyggt klädd, vältrimmad, omtyckt, korrekt, hälsosam, stark, uthållig.

Kompetent är en annan del – man måste kunna mycket kost och träningslära, varenda piller och pulver för att inte tala om alla speeddrycker som jag ska känna till (och proteinsorter).Man ska vara snygg som attan, ha magrutor och väldefinierade axlar, rumpa och gärna springa lopp på superbra tider. Det handlar om se bäst ut, prestera på topp och vara alla andras förebild.

Jag kan tänka mig att vara strukturerad och välorganiserad men att vara perfekt på alla fronter – fy så tråkigt. Det skänker mycket glädje i livet när man gör bort sig, stryker ett kryss i kalendern, gör något spontant eller avbryter en träning för att man är trött. Jag anser mig inte vara varken lat eller odisciplinerad för att jag ställer in en träning eller åt en glass en tisdag.

Tvärtom anser jag att jag har ett val – har du det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.