Aja baja tider

on

Så här några dagar efter jul börjar anklagelserna hagla. Om vi inte ätit fel så har vi varit alldeles för inaktiva vilket bums kopplas samman med slö och odisciplinerad. Det handlar ju bara om prioriteringar och pannben som en del säger.

För min del är det ett flertal som inte längre har mycket mer än ett pannben för det som ligger innanför förstör men med bristfällig kost. Hjärnan behöver sitt glukos och den som undviker kolhydrater kommer att känna av försämringar i minne, koncentrationsförmåga med flera andra högre funktioner. Detsamma gäller magen. Man är så fixerad vid sina magrutor att man inte förstår att den kost man äter även ställer upp med lite IBS innanför huden.

Vi är många som har tränat hårt i våra liv men om man satsar på en idrott gäller det inte att se ut på ett visst sätt utan man måste även kunna prestera. Det är lätt att se när prestationsförmågan går ner. Antingen åker man ur laget för att man äter och tränar på ett dumt sätt (eller så får tränaren sparken).

Det idrotten har gemensamt med ortorektiker är att man ofta lyfter fram fel något jag själv inte tycker är en bra väg till framgång. Men det finns undantag naturligtvis. När jag undervisade i Ryssland blev de aktiva besvikna om jag inte poängterade felen de gjorde.

Poängen är ju att träna för att bli bättre. Här verkar det som att man måste vara bra för att träna, träna för att få äta, äta för att undvika att bli tjock, undvika att bli tjock för att bli omtyckt……idioti kort och gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.