En fantastisk kommentar

on

Ibland skriver någon en kommentar till ett bloggillägg som är så mitt i prick att den förtjänar att få mer belysning. Beskrivningen på Ortorexia Atletika är träffsäker och det är en sann glädje att veta att skribenten i fråga är helt frisk idag. Inga destruktiva tankar kvar. Ja du läser rätt, det går att bli helt fri från ortorektiska tankar. Tack för att du skrev detta fina inlägg!

Det är helt absurt hur media och sociala medier provocerar och uppviglar människor till att bli ”störda”. Dels dom som redan är sjuka, att fortsätta vara det. Dels dom som står på kanten till ortorexiträsket som får sig en rejäl knuff och hamnar där i.
INGET KUL STÄLLE att leva sitt liv på. Med ryggen vänd MOT det som är livet. Att njuta av mat. Att kunna tänka logiskt. Att ge blanka tusan i vad det står på nätet eller vad den störda rösten i huvudet tjatar om. ”ÄTER DU DET DÄR BLIR DU TJOCK”
Jag har v a r i t där. I träsket. Med blytunga gummistövlar fulla av den där jävla skitleran. Oförmögen att ta mig upp. En till synes stark och ”sund” tjej. Men helt hjälplös. Tänkte att min matkasse är mycket ”bättre”. Inget skräp i den. Jag satt aldrig still. Ett ständigt brus i kropp och själ. Rösten som sa. ”Sitt inte still, sitt ALDRIG still”
Idag. Ja. Godis ÄR gott. Jag äter mat av allehanda slag. Gillar hamburgare. Med ost och bacon. Vitt bröd. Jaha. Jag VET att man inte blir tjock för att man äter nåt som är gott. Ibland äter jag broccoli för det är oxå gott.
Det är när man börjar förknippa den man är, med mat och träning som det går åt helvete. Jag är Madelene oavsett om jag äter några chokladbitar eller knaprar på salladsblad. Det är bilden av, och hur jag ser på mig själv oavsett vad jag äter eller väger, som leder till friheten.
Tankens frihet. Att äta vad jag vill. När jag vill. Eller vila för att jag inte känner för nåt annat. Rösten har tystnat. Och när jag läser i media. Vet jag vad som är sant för mig. Vill ALDRIG sätta mig i det där träsket igen. Med sin falska trygghet och uppmaning att fortsätta vara ”störd”. Jag är idag fri(sk). Min önskan är att denna dumhet som breder ut sig, ska upphöra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.