Mens och testosteron

on

När man arbetar med ortorexi, RED-s, Tvångsmässig träning eller anorexia möter man män utan testosteron och kvinnor utan östrogen. Det ställer till det fysiologiskt och får sina konsekvenser för den som har en partner eftersom sexlust och intimitet minskar drastiskt. Frågan om man kommer få tillbaka sin mens är vanlig, oavsett om den varit frånvarande i två eller tjugotvå år.

Dags att ge kroppen energi

Min erfarenhet från behandling är att mens och testosteron kommer tillbaka. Ju snabbare man blir frisk och desto kortare tid man varit sjuk förvisso, men även de som varit ”prepubertala” fysiologiskt i mer än tjugo år har återhämtat sig. Förutsättning för att få tillbaka sin mens är att man inte längre har det ursprungliga problemet kvar, det vill säga, tillståndet som gjorde att hormonerna försvann.

Att ta hormonbehandling är inte en god idé om man befinner sig i fysiologisk svält. Bättre är att reda ut mat och träning så att den balanseras.

Nej, det betyder inte att man måste bli tjock men kanske måste man bli klok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.