Pandemi och ortorexi

on

Pandemin satte regler som passade perfekt för den med begynnande ortorexi. Man arbetade hemifrån och kunde därför träna mer än vanligt när både minskade restider och frihet att styra över sin dag blev ett faktum.

I tillägg blev alla måltider heliga helt ”lagligt” för det blev moraliskt rätt att inte äta på restaurang där det var mycket folk. Så med ens försvann det utmanande i att gå på restaurang och äta okänd mat som man inte visste vad det innehöll.

Träningen som ökade alltmer kunde bortförklaras med att dagarna var så tråkiga numera och att man även ville komma ut från lägenheten. Det lät ju utomordentligt vettigt men bakom den hälsosamma fasaden gömdes personer som helst ville äta ensam eftersom ett symtom är att man känner sig mer iakttagen än man är. Man kunde även ta bort negativt laddade livsmedel utan att någon kommenterade det.

Bort med kolhydraterna blev pandemins melodi

Det jobbiga med pandemin blev ändå allt TV-tittande och serier som alla refererade till över nätet. Man har ju svårt för att sitta still så det var inte så konstigt att soffan byttes mot träningsspåret. Ensam hemma finns det ju inte särskilt mycket som kan avleda uppmärksamheten så att man slipper tänka på mat och träning hela tiden.

Kort sagt – pandemin skapade förutsättningar för att drabbas av ortorexia atletika.

Mer om ortorexia atletika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.