Kroppsideal matchar inte

Under drygt tjugo år har vi på Ylab sammanställt vilka kroppsideal som män respektive kvinnor eftertraktar. Ett märkligt fenomen är att det kvinnliga ideal som män har inte alls överensstämmer med vad kvinnor har som ideal. Kort sagt vill män ha lite mer former än vad kvinnorna själva föredrar och framför allt vill männen inte ha samma låga fettvikt på sina idealkvinnor som kvinnorna själva kämpar för att få.

Mer än nödvändigt

Det råder även ett omvänt förhållande där kvinnor föredrar en manlig kropp som är lite lagom muskulös medan männen själva anser att en än mer muskulös och rippad kropp är ett ideal. Det här blir ju lite märkligt om man ser till ett singelperspektiv, om man tror att en relation hänger på hur man ser ut vill säga.

Kvinnor späker och tränar sig till en kropp som få män attraheras av medan männen å sin sida tränar och deffar hårdare för att få en kropp som få kvinnor vill ha. Suck!

Hjälp med sund kroppssammansättning

Kommentera