Ortorexi graduation

on

Jag har lite att ta igen efter min ofrivilliga blogg lock down för mycket händer på 10 dagar. Först och främst en härlig dag när A.R. gjorde en slutanalys och nu är redo för Bali ett halvår. En mycket lovande fotbollstjej som hamnade i ortorexiträsket efter besvikelsen att inte bli uttagen till startelvan. Målvedheten sa att då får man träna hårdare och det var just vad hon gjorde samtidigt som hon började äta ”nyttigare”. Vips så körde hon ner i diket vilket efter ett dag slutade med massiv nedbrytning som gjorde att hon såg anorektisk ut. Där och då kvalade hon för anorexiabehandling och åren gick utan att hon blev bättre.

Foto av Michael Block pu00e5 Pexels.com

Hon kom till Ylab full av misströstan för hon hade provat så många gånger förr under alla år som gått och aldrig lyckats bli frisk. Sakta men säkert tog hon sig igenom EED 12 behandlingen (för ortorexia atletika) och förra veckan var det dags för slutanalys. Glad, pigg och i form igen är det nu dags för Bali i flera månader vilket känns fantastiskt roligt för oss på Ylab. I sin utvärdering skrev hon att hon trodde det lyckats för att vi lyckades krossa hennes sjuka argument, gav henne rätt kunskap och inte minst för att hon kände en stark tillit till vår kunskap och metod.

När du nu börjar din resa A.R. önskar vi dig allt väl och du är så värd att få må bra igen. Vi kommer att hålla kontakten under ett år för att säkerställa att allt är stabilt och bra och det är fantastiskt att alla som ”utexamineras” vill fortsätta att hålla kontakten efter man är färdig. Ett gott tecken och kaffe och lite småprat är alltid redo för de som vill hälsa på.

En kommentar Lägg till

  1. Madelene Håll skriver:

    Nu blir jag rörd. Er förmåga att hjälpa människor att få sina liv tillbaka. Erat fantastiska tålamod att argumentera med människor som sitter fast i ortorexins klor. Så totalt manipulerade av denna störning att det egna förnuftet sagt upp sig. Ni hjälper till att få ur klorna, finns inget smärtfritt sätt. Men ni ger den lindring som går att ge. Sluta aldrig strida för friheten. 💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.