Dopade av kosttillskott

Fem idrottare fast

Nu har det hänt igen. Fem idrottare åker fast för dopning för att det fanns otillåtna medel i kosttillskott som de tagit. Tydligen har Sveriges Riksidrottförbunds omfattande kampanjer inte fungerat. RF har tagit avstånd från kosttillskott helt och fullt. Den som blir avstängd får numera bekosta all legal hjälp med tillhörande kostnader vid avstängning.

Ortorexisamhället

Inom motionsvärden cirkulerar nyttighetsdogman som säger att man inte bör äta något med tillsatser (eller ta mediciner) medan man samtidigt tycker det är utan problem att ta kosttillskott. Märkligt resonemang. Läs mer om dopning och #ortorexi i den medicinska expertrapporten från Örebro.

Dopningsartikel

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.