Alltid aktiv?

Ett nytt råd som basunerats ut på sociala medier är att man alltid bör vara aktiv och därför springa även transportsträckor. Springa från dörren till affären, springa till bussen, jogga vid rödljus, jogga i rulltrappor…..kanske med kassar, ryggor och barnvagn samtidigt?

Okunnigt och rent ut sagt korkat

Den som tror att det här handlar om träning bör tänka till. Träning kräver återhämtning helt enkelt för att de fysiologiska uppbyggnadsprocesserna ska kunna verka. Att inte träna eller höja pulsen är inte detsamma som ”slö”, ”lat”, ”icke värdegrundande tid” och alla andra idiotiska påståenden.  Smarta tränanden kan sin träningslära och förstår grundläggande principer för belastning och återhämtning.

Du som hetsar runt hela tiden – det handlar om att banta eller möjligen rusa av sin ångest. Förtäck det inte med käcka hälsofraser för det är inget annat än ohälsosamt och ganska korkat. 

Kommentera