Super Semlan super smarrig

Super food i all ära men varför inte super semla en dag som denna? Eller har även semlan förpassats ut i periferin såsom skräpmat? Den innehåller ju både vetemjöl, socker, laktos, fett, gluten och inte en enda grön fläck så långt ögat når. Så varför i hela friden ska man äta en semla?

Stängsel och taggtråd

Ett ortorektiskt perspektiv; Det är väl väldigt onödigt att man tar av kalorikontot så att man inte har mycket kvar för resten av dagen? Då får man inte äta den där stora volymen mat som tar tid att äta upp under sin heliga matstund. Den är ju onyttig. Då är ju hela dagen förstörd. Då måste man ju träna ännu mer. Att äta semlor är inte heller någon värdeskapande tid och än värre blir det om man sitter ner och äter. Tänk om jag inte är hungrig vid nästa måltid? Tänk om jag blir tjock eller sjuk. Man måste följa regler annars är man klen.

Alla goda ting är 3 – du och jag och semlan med

Ett härligt perspektiv: det är gott med semla. Det är tillåtet att äta semla. I goda vänners lag blir det ännu trevligare. Med färskbryggt kaffe ännu bättre. Nej det förstör inte alls dagen, det berikar den. Nej man behöver inte bestraffas för att man ätit en semla. Nej det blir inte jobbigt nästa måltid för jag äter troligtvis mindre eftersom energidepåerna inte är lika tomma. Nej jag behöver inte planera vad jag ska äta nästa måltid, eller nästa, eller nästa. Man tar det som det kommer. Nej jag är inte tjock. Ett liv i frihet är att vara stark.

Kommentera