Min mentor och tränare

on

Satt och bläddrade igenom lite bilder på måfå och hittade en bild på mig och min wushutränare Chang Yeng Chuen. Bilden togs mitt på Sveavägen i Stockholm en gång när han var på besök i Sverige. Det som var speciellt med honom var att han alltid var på gott humör och inte alls den auktoritäre tränare som många förknippar med kampsporter.

Yvonne Lin och Chang Yeng Chuen

Jag tränade med honom i över trettio år, mestadels i Taipei men även i Sverige. Jag vet inte hur många rutiner och tekniker med solfjädrar, svärd, kedjor och spjut som jag lärt mig av honom men viktigast av allt var trots allt den vishet och vägledning som bara en äldre person kan ge. Det är så sant som det är sagt;

”Den bästa skolan är vid en åldrings fötter”

Jag är så tacksam för allt han gav och den insikt jag fick i helhetshälsa och mental styrka. Ylab kommer att ha fler öppna föredrag om helhetshälsa, åldrande och konsten att finna frid i sinnet. Ett föredrag Hälsa i Öst och Väst handlar om min resa i hälsan och träningens värld. Hoppas att du kommer på den. Vi får se när det blir men först blir det tripp till Kina om en vecka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.