En skadad insida skadar utsidan

on

För den som någon gång känt ångest förstår direkt innebörden i rubriken ”en skadad insida skadar utsidan”. Tyvärr har alltför många skurit sig själva i ett försök att bli av med sin ångest och fortsätt med självskadebeteendet efter man erfarit att det hjälper. När två dåliga val finns till hands, skära sig eller träna bort ångesten, är jag benägen att välja de senare i hopp om att man inte hinner tillskansa sig skador och biverkningar innan man får hjälp. Som många numera vet kan ortorexia atletika ge bestående skador på kropp och själ.

Depression på insidan skadar även det utsidan. En ihopsjunken kropp, långsamma rörelser, tom blick och mimik som signalerar elände är vad som syns på utsidan. Så oavsett vilken vikt du har, hur solbränd du är, hur dyra dina kläder är så syns psykisk ohälsa på utsidan. Av den anledningen har jag ofta undrat hur det kommer sig att omgivningen inte ser hur dåligt någon mår. Förvisso gör en del det med tyvärr vågar man sällan fråga om man kan vara till hjälp.

Om utsidan är orsaken till insidans lidande är det utsidan du bör ändra på. Om insidan är orsaken till utsidans förfall är det insidan du bör värna om.

ylab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.