Jakten på att bli omtyckt

on

Det är ett fasligt jagande efter uppmärksamhet och bekräftelse dessa dagar. Uppenbarligen är det viktigt att andra tycker att man äter rätt frukost, klär sig stilrent, har de senaste modeprodukterna, lägger upp rätt träning för att inte tala om hur viktigt det är att bete sig rätt. Ingen vill ju bli illa omtyckt.

Men hur stor är sannolikheten att man blir omtyckt av alla? Ganska liten men ändå strävar man efter att få alla att tycka om en själv och blir ledsen när någon visar att man inte gör det. Man kanske inte blir bjuden på en fest eller så är det någon som ser förbi en eller avbryter när man pratar. Det finns många beteenden som tyder på att man står lågt i kurs och det här oroar många, alldeles för många enligt min mening.

Om du inte tycker om alla människor är det kanske en god idé att inse att inte alla kommer att tycka om dig heller.

Livet blir så mycket lättare när man inser att man inte kan ligga i topp hos alla och inte heller på alla områden i alla tider. Våra brister och svagheter är vad som gör oss till människor och livet blir så mycket lättare att leva när vi inser att vi gör fel då och då och att det är helt okey. Perfekta människor finns inte och skulle de finnas vore de inte särskilt kul att umgås med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.