Nya direktiv på gång

on

Såg att man förbereder för att få livsmedelsindustrin producera produkter med mindre socker och det kan väl vara bra. Kanske…….för om man inte beaktar psykologi kan människans finurlighet ge bakslag. Det mesta går att köpa över nätet numera så hur ska man stoppa det? Vi har ju sockertanten och knäböjtanten naturligtvis och dom kanske kan lyckas med att skrämma upp fler barn och ungdomar så att de får ångest av socker.

Jag är inte emot regleringar men när de saknar genomgående genomlysning tror jag att det kommer att falla pladask. Det finns även en ny nationell samordnare för att främja fysisk aktivitet vilket är bra. Konstigt bara att det inte verkar finnas representanter för skolan. De är ju viktiga så jag måste ha läst fel. Bäst att jag kollar en gång till.

Det ska bli intressant att se vad som händer med socker och promenader. Så nu har vi kommit dithän att staten ska reglera och kontrollera vad vi äter och gör på fritiden. Är alla verkligen med på det? Sedan funderar jag på det här med sockerskatt eller sockerförbud, det brukar ju vara just de här förbudet som drar igång ortorexi…….

reglera reglera reglera

Ortorexibehandling

Kommentera