Hälso terrorister eller PT?

on

Hur långt ska det få gå innan någon säger stopp? En nyutexad PT firade med flera andra vänner och bekanta under midsommarhelgen. Hon tog sig friheten att predika och förmedla hennes egen hälsoideologi som bestod av att tala om hur fel alla ungdomar åt (för mycket fett och kolhydrater och för lite proteiner). Som om inte det var nog så bad hon alla gäster stå upp under fotbollsmatchen. Det har gått snett någonstans. Vari ligger det hälsosamma att förmedla dåligt samvete och negativ kritik en midsommardag?

Det påminner mig om när jag var på kurs på Karolinska institutet och föreläsarna avbröt för att göra knäböj. När det gjordes för sjunde gången samma dag fick jag nog. Jag sköter mina egna knäböj, egen mat och träning. Utbildning i all ära men självutnämnda hälsopoliser har jag inte mycket till övers för.

Att banna och förbjuda lägger grunden för en ortorektisk livsstil som är allt annat än hälsosamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.