Kärlek vinner över kroppsfixering

on

Pierce Brosnan fick frågan om sin frus kroppsvikt då och nu och parerade anti-fetma fanatiker och kosttalibaner med kärlek. Underbart!!

Kan vara en bild av 2 personer och personer som står

Inlägg i media: This is a photo of American actor Pierce Brosnan and his wife twenty years ago at the beginning of marriage and two pictures at present…When asked how he feels about her after changing her shape he said, “Friends offered her surgery to reduce her weight. But I strongly love every curve of her body. She is the most beautiful woman in my eyes. And also because she had our five children…In the past, I truly loved her for her person, not only for her beauty, and now I’m loving her even more than she is my children’s mother, and I am very proud of her, and I always seek to be worthy of her love.”— Hollywood Star, Pierce Brosnan

I love you just the way you are′′.♥️ är såååå sant.

Kan vara en bild av 2 personer och personer som står

Det intressanta är att många typer av psykisk ohälsa har kognitiva förvrängningar. En av dessa är selektivt uppmärksamhet, i detta fall innebär det (exempelvis för ortorektiker) att man inte uppfattar kärleksbudskapet utan enbart ser övervikt och slutsats att ”hon borde göra något åt det”. Irrationella övertygelser såsom att ”man blir inte omtyckt om man är överviktig” och ”man måste bli omtyckt av alla” brukar ligga till grund för den minst sagt ledsamma uppfattningen.

Jag blev djup rörd och berörd över Pierce Brosnans svar och hans starka kärlek till sin fru. Mina vänner brukar uttrycka detsamma – man älskar sin make eller hustru för den han/hon är och inte för hur kroppshyddan ser ut. Kärlek är oslagbart och gör människan betydligt lyckligare än broccoli och soppa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.