Motion mot ångest

on

Rätt in i tigerns gap är det bästa sätt som jag kan beskriva den tidningsartikel som jag nu läser i Allmänmedicin Special. Rubriken lyder: Motion ett lovande recept mot ångest. Doktoranden från Göteborg menar att lite lagom motion räcker för att bli bättre i sin ångest. Den studie hon hänvisar till undersökte 233 patienter (70% kvinnor) med en snittålder på 39 år under 12 veckor. Resultatet visade att ångestsymtomen mildrats.

Min och Ylabs erfarenhet är att motion som ångestmedicin är destruktivt eftersom det med tiden krävs allt högre intensitet, längre duration och oftare träning för att få ner ångesten. Det ska därför bli intressant att följa den ettårsuppföljning som beräknas komma under nästa år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.